52 min
53%
Réžia: Sandrine Rigaud, Guillaume Coudray
Kamera: Pedro Brito da Fonseca
Popis na CSFD
V roku 2015 uviedla Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) jednu z prísad v spracovaných mäsových výrobkoch ako karcinogénnu. Rovnaká prísada sa v USA skoro dostala na zoznam zakázaných prísad už v 70 rokoch minulého storočia. Avšak lobisti mäsospracovateľského priemyslu tomu zabránili diskreditáciou vedcov. Film odhaľuje praktiky lobistov, ktorí z ústrania pracujú už celé desaťročia na tom, ako konkrétnym nariadeniam o prísadách zabrániť alebo ich celkom zmariť. Stredobodom ich záujmu sú vedci, ktorých si hýčkajú veľkorysími kompenzáciami, aby vo svojich štúdiách propagovali konzumáciu mäsa. A na druhej strane tých, ktorí vo svojej práci odhaľujú zdravotné riziká, celkom odstavia.(Ekotopfilm)
Celý popis